Een defibrillator kopen nu ook mogelijk

Een defibrillator kopen is nu ook mogelijk voor een bedrijf. Dit kan erg handig zijn wanneer je een groot bedrijf hebt. Als particulier kan een defibrillator kopen nog erg duur zijn. AED staat voor automatische externe defibrillator hiermee kun je een hartstilstand of stoornis bij iedereen voorkomen. Het kan een veiliger gevoel geven wanneer zo’n apparaat te vinden is op de werkvloer. Het is namelijk een erg makkelijk bruikbaar apparaat dat kan helpen bij het herstellen van het hartritme. Wanneer iemand hartproblemen heeft kan die apparaat het verschil bepalen tussen leven en dood.

Gebruiksvriendelijkheid

Een defibrillator heeft een hele makkelijke gebruiksaanwijzing waardoor het toepassen van het apparaat erg makkelijk gaat, ook voor de mensen die er nog nooit eerder ervaring mee hebben gehad. Zelf hoef je bijna niks te doen aan het apparaat het enige wat je moet weten is hoe het moet geplaatst worden bij de patiënt. Het apparaat regelt grotendeels automatisch wat er gebeurd moet worden. Op internet zijn ook veel gebruiksaanwijzingen te vinden. Daarin staan ook alle stappen van het toepassen heel simpel vermeld. Er is een gebruiksaanwijzing voor een automatische AED en een semi automatische. Bij een volautomatische AED is het zo dat er geen knop op te vinden is. Bij deze variant is het namelijk zo dat automatisch wordt bepaald of er een elektrische schok noodzakelijk is. Deze apparaten kunnen namelijk aanvoelen of iemand anders de patiënt aanraakt op het moment. Zo wordt de schok niet geactiveerd wanneer dit het geval is. Dit kan namelijk ervoor zorgen dat deze persoon ook een schok ontvangt. Een semi automatische AED beschikt daarentegen wel over een knop die de schok kan activeren. Daarbij kan het apparaat dan wel nog zelfstandig bepalen of het echt nodig is. Een defibrillator kopen kan daarom erg handig zijn.

Verspreiding

Over Nederland zijn heel veel van deze AED apparaten verspreid. Een defibrillator kopen is nu ook mogelijk voor bedrijven. Veel openbare ruimtes door Nederland beschikken al over deze apparaten. Alleen bij bedrijven zijn ze nog weinig terug te vinden. Om te zorgen dat deze apparaten meer terug te vinden zijn op de werkvloer is er een terugbetalingsregeling bedacht door de overheid. Er wordt geschat dat er op het moment 110.000 AED apparaten in Nederland te vinden zijn.  

Wetgeving 

Voorheen schreef de wet dat alleen artsen deze apparaten mochten toepassen. Nu is het gewijzigd naar dat iedereen deze mag toepassen wanneer in je omgeving iemand een mogelijke hartaanval of hartstoornis krijgt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *