Wat is zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolie is een soort raamfolie dat de zon tegenhoudt. Dat kan erg handig zijn als je huis in de zon staat en er te veel licht binnen komt. Raamfolie met een zonwerende werking kan dan de oplossing bieden. Naast dit soort raamfolies zijn er ook andere folies.

Beveiligingsfolies 

Beveiligingsfolies worden op glas aangebracht, zodat het bij gebroken glas bij elkaar blijft, waardoor gevaarlijke scherven niet rondvliegen of het voor een indringer moeilijker wordt om binnen te komen. Deze folies, die typisch worden aangebracht op commercieel glas, zijn gemaakt van dik plastic en zijn bedoeld om de integriteit van glas te behouden bij zware schokken. De meest robuuste veiligheidsfolies zijn in staat om fragmentatie en de productie van gevaarlijke glasscherven door krachten zoals die van bomexplosies te voorkomen. Sommige bedrijven hebben zelfs geëxperimenteerd met bullet ballistiek en meerdere lagen veiligheidsfilm. Een andere belangrijke toepassing voor veiligheidsglas folies is op grote oppervlakken van vlak glas, zoals etalages, glazen schuifdeuren en grotere ramen die vatbaar zijn voor orkaanschade. Deze veiligheidsfolies kunnen, mits correct aangebracht, ook bescherming bieden aan voertuigen. zonwerende raamfolie kan dit vaak niet.

Dikte folies

Deze veiligheidsfolies zijn vaak getint en kunnen tot 400 micrometer dik zijn, vergeleken met minder dan 50 um voor gewone tint folies. Als ze correct worden verankerd, kunnen ze bij een explosie ook bescherming bieden aan architecturale beglazingen. Een zonwerende raamfolie (met een dikte van 100 um of meer) kan het uitwerpen van spatten voorkomen wanneer een projectiel op het oppervlak botst, waardoor anders kleine glasscherven ontstaan.

Andere soorten folies

Schakelbare films kunnen worden omgeschakeld van ondoorzichtig naar helder door een veilige spanning onder 36V AC. In ondoorzichtige staat kan het perfect worden gebruikt als een projectiescherm dat van beide kanten zichtbaar is. 3G schakelbare film heeft ook UV (100%) en IR (94%) blokkeerfuncties en beveiligingsfunctie. Grafische ontwerp folies zijn over het algemeen gekleurd vinyl of mat. Folies met matte afwerking lijken sterk op gezandstraald of met zuur geëtst glas, terwijl vinyl folies verkrijgbaar zijn in een reeks kleuren. Beide soorten films worden algemeen gebruikt in commerciële toepassingen. Privacy folies verminderen de zichtbaarheid door het glas. Zonwerende raamfolie voor commerciële en residentiële toepassingen van vlakglas kan worden verzilverd, wat een onbelemmerd zicht biedt vanaf de kant met weinig licht, maar vrijwel geen zicht vanaf de kant met veel licht. Ze kunnen ook mat zijn, waardoor het raam doorschijnend is. Privacy folies voor auto’s zijn beschikbaar in gradiënten van duisternis, met de donkere tinten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *