Wat levert HSP coaching je op?

HSP coaching

Je zou het misschien niet verwachten, maar zeker 20% van de mensen is hoogsensitief. Niet iedereen heeft daar last van, maar een groot deel van deze mensen wel. Speciaal voor hen is er HSP coaching. Deze coaching is gericht op het leren omgaan met je hooggevoeligheid, en niet zozeer op het verhelpen ervan. Het is namelijk een onderdeel van je persoonlijkheid, en het is niet iets dat je volledig kunt verhelpen. Als je er echter door middel van HSP coaching mee leert omgaan dan heb je er veel minder last van, en dat is voor veel mensen al een welkome verandering. Een HSP coach gaat samen met jou je leven analyseren, en kijken waar de knelpunten zitten.

HSP coaching: Hoe ga je met druk om?

Een van de belangrijkste punten uit de HSP coaching is analyseren hoe jij met stress en druk omgaat. Een grote groep mensen (die waarschijnlijk niet zo gevoelig zijn) hebben daar geen moeite mee, maar gevoelige mensen wel. Hun emmertje is sneller vol, en op het moment dat dat gebeurt krijgen ze klachten. Het is dus de kunst om te leren omgaan met druk, en bovendoen de signalen van je lichaam te herkennen. Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, en als je die balans sterk voelt dan is het veel makkelijker om in te spelen op de negatieve signalen van stress. Een groot onderdeel van HSP coaching is dan ook om het contact met je lichaam te herstellen.

Leren plannen en rusten

Los van het leren omgaan met stress en druk van buitenaf is het ook belangrijk dat effectief leert plannen, en bovendien rusten. Veel hoogsensitieve mensen denken dat ze constant door moeten gaan om succesvol te zijn, maar als je nooit pauze neemt ga je daaraan onderdoor. Je hebt dus een goede, dagelijkse structuur nodig en daar hoort ook rust bij, bijvoorbeeld door te slapen, lezen of sporten. Jouw HSP coach zal je helpen daar een balans in te vinden, zodat je je meer in balans voelt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.